fbpx

OSVH

Onderwater-Sport-Vereniging Hilversum

Doopduik 2011

De Doopduik; het begin van de buitenwater-activiteiten voor leden in opleiding.

 

Na aardig wat oefenen in het zwembad en het maken van toetsen stond eindelijk de confrontatie met het duiken in het buitenwater op de planning. Hier hebben onze leden in opleiding naar uitgekeken. Eindelijk was het dan zover op zondag 3 april vanaf 14:00 uur te Vinkeveen.

Hoe rijd ik naar de duikstek? Wie moet ik volgen met de auto? Waar gingen we ook al weer heen? Waar kan ik mijn auto parkeren? Duikvergunning nodig? Voldoende lucht in de fles? Geen uitrustingstukken vergeten? Logboekje had ik toch bij me? Is mijn duikapparatuur in orde? Genoeg lood? KILO en KORAAL, hoe zat dat ook al weer? Snel aansluiten in de kring voor de briefing. Oh ja, mijn buddy, wie was dat? Mijn buddy is al klaar, hoe doet hij dat zo snel?

Fffffffffffffff. De spanning loopt razend snel op zo’n eerste keer, maar iedereen heeft zich er goed doorheen geslagen. Rust bewaren en de tijd nemen is het advies van de duikbegeleider. En ja, dat helpt voor een groot deel.

Op weg naar de waterkant. De buddycheck uitvoeren en vervolgens de OSVH doop, waarbij de meel je hult in een witte wolk. Ook de nieuwe leden met duikervaring konden niet aan de doop ontsnappen.

alt alt alt

Er was nauwelijks wind, het zicht was goed en het water toch wel frisjes. Er werd onder water volop genoten van deze duik. Baars, paling, zoetwaterkreeft, veenblokken, zoetwatermosselen, allerlei objecten onder water maakten er een indrukwekkende ervaring van voor onze nieuwe clubleden.

Na enige tijd gedoken te hebben, keerde iedereen weer naar de kant terug. De evenementen commissie, onder leiding van Ineke, had heerlijke warme chocolade melk met ontbijtkoek gereed om de interne motor brandstof te geven.

Het was weer een Top dag.

 

Hans (Hoofdtrainer)