fbpx

OSVH

Onderwater-Sport-Vereniging Hilversum

Onderwaterhockey competitie

Onderwaterhockey wedstrijddag 22-11-2009

Ik heb genoten gisterenavond van de uitstekende speelwijze gisteren op onze 1e nieuwe competitiedag in Zeist in de 1e klasse.

Het 1e potje tegen GOV 2 (met 3 hoofdklassers) welke we verloren met 1-4 was even wennen en zoeken naar elkaar, maar de 2e wedstrijd (tegen Manta) kwamen we een stuk beter uit de startblokken, 11 doelpunten gescoord!
 
Onze nieuwste aanwinst Celine is ook meteen top-scorer geworden. Daarnaast heeft ook de verdediging bestaande uit Rob & Barend uitstekend gepresteerd, onder hoge druk, tussen al het jonge grut!
Het middenveld heeft ook haar steentje bijgedragen, niet alleen in verdediging en spelverdeling maar ook aan de aanvalskracht van ons team.
 
Kortom het was weer even wennen en we missen Marco en wensen hem succes met zijn oor.
 
{joomplu:94}

Robert.
 

Onderwaterhockey wedstrijddag 13-12-2009

De derde speeldag was weer een mooie hockeydag.

Als 1ste hadden we de wedstrijd tegen het nationale damesteam. Ze maakten het ons erg lastig, dit kwam zeker doordat de dames erg goed en gegroepeerd speelden. We konden in ieder geval wel lekker snel het eerste punt scoren en dit gaf ons het vertrouwen. De dames maakten het ons erg moeilijk omdat als je de puck had, je zeker 3 dames om je heen had om hem af te pakken. Ons voordeel was dat we goed rond speelden en een lekker lang schot hadden waardoor we minder bodemtijd nodig hadden voor een goed resultaat.
Aangezien we zelf geen wissels hadden en de dames wel 4, was de tweede helft nog lastiger, maar toen het eindsignaal klonk was de stand 6-3 voor ons. Een mooie uitslag.

De 2de wedststrijd was tegen Baramoenda 3. We waren nogal kapot van de eerste wedstijd tegen de dames en dachten dat het een zeer zware wedstrijd zou worden omdat Baramoenda de teams had opgedeeld en ze er zeker een paar hoofdklassers hadden opgesteld. Gelukkig viel dit erg mee en konden we ons doel schoon houden. Dit kwam vooral doordat de achterhoede goed mee naar voren ging en zo een vroege uitbraak in de kiem kon smoren. Ook werd er goed rond gespeeld. Na het laaste signaal was het 7-0 en we hadden dus weer gewonnen.
Een speciaal compliment was er voor Celien die "de jinks" weer vele keren schitterend uitvoerde en zelfstandig vanaf een heel eind voor het doel de laaste verdediger, met deze mooie beweging, in de luren legde en simpel kon scoren.

Hierna hebben nog een wedstijd tussen het damesteam en GOV2 gescheidst. Dit was een erg spannende wedstijd maar GOV2 trok aan het langste eind en won met 6-5.

Op naar de volgend wedstrijden zondag 17 januari 2010.

{joomplu:95}

Henk

Onderwaterhockey wedstrijddag 17-01-2010

De eerste wedstrijden van 2010 zijn weer een feit.

Wij begonnen met een scheidsrechters beurt  van de teams OSV Piranha tegen TRB-RES. Deze pot werd gewonnen door TRB-RES die met acht spelers waren te opzichte van OSV Piranha die helaas maar 5 spelers op konden stellen. Onze eigen wedstrijden waren tegen deze clubs dus het handig om te zien hoe ze speelden.

De 1ste wedstrijd die we speelden was tegen OSV Piranha, zoals eerder vermeldt met 5 personen en wij met 6. Met een mannetje meer konden we goed het speelveld gebruiken. Onze tactiek was om dit uit te buiten door achterin veel rond te spelen en veel zwemmen met de puck. Na twee speelhelfden wonnen we met 14-0.

De 2de wedstrijd was een stuk lastiger tegen TRB-RES. Dit team had 8 speler en dus 2 wissels en dit keer waren we dus in het nadeel. Het werd een erg fysieke wedstrijd waarbij er verschillende spelers van beide partijen 2 minuten op het strafbankje plaats mochten nemen. Het kwam zelfs voor dat we maar met 4 spelers in het veld lagen tegen de 6 van TRB_RES. Toch hielden we de nul wat een compliment is voor alle spelers is. Na een vrije puck van Hans, uit het boekje (een tunnetje maken met 3 spelers), werd de eindstand op 5-0 bepaald. We hadden weer gewonnen.

{joomplu:95}

 

Henk.

 

Onderwaterhockey wedstrijddag 07-02-2010

Wederom was een mooie zondag aangebroken waarop we naar het KNVB Sportcentrum in Zeist mochten afreizen om te gaan OnderWaterHockeyen.

De 1e wedstrijd was tegen HeidePiranha’s, een fanatiek team waarbij de gemiddelde leeftijd iets lager lag dan bij ons. Dat was goed te merken bij de start, ook omdat ze nog twee extra wissels hadden.

Daarbij kwam ook nog eens dat al onze 6 spelers aan het bijkomen waren van een behoorlijke verkoudheid, hoestend en proestend begonnen we de wedstrijd. HeidePiranha’s heeft een mooie speeltechniek en ze waren ook snel, maar gelukkig hebben wij van team OSVHilversum veel wedstrijdervaring. Dit resulteerde in een ruststand van 8-1 in het voordeel van OSVHilversum. Onze opstelling zorgde ervoor dat we ook in de tweede helft met snel spel de puck konden opvangen, rondspelen en dan over de flanken direct de spitsen aansturen om te gaan scoren. De eindstand bedroeg 14-1.

De 2e wedstrijd was afgelast, echter hiervoor werd een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Damesteam ingelast.

Geheel ontspannen begonnen wij aan deze wedstrijd, al snel viel het vriendschappelijke karakter weg door een buitenproportionele beslissing van een dwalende scheidsrechter tegenover onze topscorer. De eindstand van deze ingelaste vriendschappelijke wedstrijd tegen het Damesteam werd bepaald op 5-1 in het voordeel van OSVHilversum.

{joomplu:94}

 

Robert

Onderwaterhockey wedstrijddag 07-03-2010

Zondag 7 maart 2010

Wederom een schitterende zondagmiddag om in de bossen van Zeist te gaan onderwaterhockeyen!
Vandaag staat de 2e confrontatie van het seizoen tegen de Nationale Damesteam op de planning. De 1e helft scoorden we 3 keer. Er waren weinig confrontaties en we speelden rustig (dit op verzoek van de Dames). De 2e helft probeerden onze verdedigers Rob & Barend een nieuwe tactiek uit, helaas waren ze dit vergeten door te geven aan de rest. De dames maakten hier gretig gebruik van door 3x achter elkaar te scoren. Daarna controleerde Hilversum de wedstrijd weer. De eindstand werd beslist op 4-3 in het voordeel van Hilversum. 

De 2e wedstrijd was tegen Manta2

Deze wedstrijd verliep rustig en de onderlinge verhoudingen waren prima. De stand aan het eind van de 1e helft was 3-0 in het voordeel van Hilversum. Op dat moment ontstond er een scheidsrechterlijke dwaling waarbij er verschillende signalen werden afgegeven. En de boel uit de hand liep. De wedstrijd werd gestaakt.

Inhaalwedstrijd gepland op 25-04-2010

{joomplu:94} Robert