Duiken

Duiken bij OSVH


De hoofdactiviteit van Onderwater Sport Vereniging Hilversum is sportduiken in Nederlands water. Regelmatig wordt er gevraagd of er wel wat te zien is in dat donkere bruine water van Nederland.

Het antwoord is: JA. Geloof je het niet? Kom dan eens kijken aan de waterkant in Vinkeveen, de Spiegelplas of de Maarseveense plassen. De duikers staan ieder weekend weer te trappelen om in dat - volgens vele - donkere bruine water te stappen.  Elke duik is telkens weer een avontuur.

De snoekbaars komt veel voor in Nederlands water.

Om te kunnen en mogen duiken moet je in bezit zijn van een duikbrevet. Bij OSVH worden opleidingen gegeven, zodat je duikbrevetten van verschillende niveau's kunt behalen. Er zijn diverse brevet niveau's:

- 1 ster NOB brevet (Open Water Diver)

- 2 ster NOB brevet (Rescue Diver)

- 3 ster NOB brevet (Dive Master)

- 4 ster NOB brevet {specialties naar keuze}

Waarom gaan duiken?

Er is niets mooier dan de onderwaterwereld te verkennen. Of het nu in Egypte, Australië of gewoon in Nederland is, de wereld onder water is van een fantastische schoonheid.

Snoek

Maar je kan niet zomaar gaan duiken, je moet er wel iets voor doen. Je moet weten hoe je veilig duikt. Weet je niet hoe je veilig kan duiken, dan is de kans op ongelukken aanwezig en kan dit vervelende gevolgen voor zowel jezelf als voor je familie hebben.

Door de gedegen duikopleiding van OSVH te volgen, zul je groot plezier aan de duiksport beleven.

OSVH is aangesloten bij de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond). De NOB is weer aangesloten bij de Europese organisatie CMAS (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques).

Bij OSVH kun je duikbrevetten behalen en een goede duiker worden. Mocht je het leuk vinden om anderen wat te leren, dan kun je zelfs doorstomen naar instructeur.

Besluit je bij OSVH je opleiding te doen, dan heb je in eerste instantie eigen zwemkleding, een duikbril, een snorkel, zwemvliezen en een loodgordel nodig voor in het zwembad. OSVH heeft het voordeel over duikflessen, vesten en ademautomaten te beschikken, waardoor je tegen zeer geringe kosten de eerste duikopleiding kunt behalen.

Subcategorieën