Duiken

Opleidingen

Duikopleiding 1, 2 en 3 sters

Duiken in Nederland

Duiken in Nederlands water is toch niet leuk? Het is waarschijnlijk donker en koud? Dit zijn veel gestelde vragen en opmerkingen van mensen die nog nooit in Nederland gedoken hebben. Nederlands water heeft juist zeer veel te bieden.

Wist je dat rond de Pinksteren er inktvissen (sepia’s) in de Oosterschelde zijn, die hun eieren komen leggen. Dat je deze inktvissen heel dicht kunt benaderen? Wist je dat een snoek van meer dan een meter gewoon blijft liggen en je niets doet? Wist je dat het Grevelingenmeer vol met rode kreeft zit? En er is nog veel meer……. Bekijk onze fotogalerie maar eens.

Duikopleidingen

Of je nu een beginner bent of al een brevet hebt (ongeacht welke duikorganisatie je vooropleiding verzorgd heeft), je kunt bij OSVH terecht voor een (vervolg) duikopleiding. Wij geven de standaard opleidingen 1* NOB t/m 4* NOB (openwater- t/m divemasterbrevet). Regelmatig worden verschillende specialisaties zoals bv Nachtduiken, Getijdewaterduiken, Redden, Droogpakduiken, IJsduiken, Zoeken en bergen, etc. behandeld. Deze opleidingen worden gegeven volgens de normen en richtlijnen van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB, www.onderwatersport.org ). Onze opleiding staat onder toezicht van gekwalificeerde duikinstructeurs die op vrijwillige basis hun medewerking verlenen. OSVH is een vereniging zonder winstoogmerk en werkt uitsluitend kostendekkend.

Conditietraining (een must!)

Op iedere woensdag vanaf 20:00 uur wordt een half uur lang conditie training gegeven. Diverse snorkel/zwem opdrachten passeren de revue in de trainingen. Onmisbaar voor de actieve duiker die zijn duiksport serieus neemt. Maar ook voor snorkelaars die hun techniek en conditie bij willen houden! De conditietraining geeft een basis, waardoor de toegankelijkheid tot alle andere activiteiten binnen de OSVH eenvoudiger zijn.

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of e-mail Technische Commissie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Waarom gaan duiken?

Er is niets mooier dan de onderwaterwereld te verkennen. Of het nu in Egypte, Australië of gewoon in Nederland is, de wereld onder water is van een fantastische schoonheid.

Snoek

Maar je kan niet zomaar gaan duiken, je moet er wel iets voor doen. Je moet weten hoe je veilig duikt. Weet je niet hoe je veilig kan duiken, dan is de kans op ongelukken aanwezig en kan dit vervelende gevolgen voor zowel jezelf als voor je familie hebben.

Door de gedegen duikopleiding van OSVH te volgen, zul je groot plezier aan de duiksport beleven.

OSVH is aangesloten bij de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond). De NOB is weer aangesloten bij de Europese organisatie CMAS (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques).

Bij OSVH kun je duikbrevetten behalen en een goede duiker worden. Mocht je het leuk vinden om anderen wat te leren, dan kun je zelfs doorstomen naar instructeur.

Besluit je bij OSVH je opleiding te doen, dan heb je in eerste instantie eigen zwemkleding, een duikbril, een snorkel, zwemvliezen en een loodgordel nodig voor in het zwembad. OSVH heeft het voordeel over duikflessen, vesten en ademautomaten te beschikken, waardoor je tegen zeer geringe kosten de eerste duikopleiding kunt behalen.

Duiken bij OSVH


De hoofdactiviteit van Onderwater Sport Vereniging Hilversum is sportduiken in Nederlands water. Regelmatig wordt er gevraagd of er wel wat te zien is in dat donkere bruine water van Nederland.

Het antwoord is: JA. Geloof je het niet? Kom dan eens kijken aan de waterkant in Vinkeveen, de Spiegelplas of de Maarseveense plassen. De duikers staan ieder weekend weer te trappelen om in dat - volgens vele - donkere bruine water te stappen.  Elke duik is telkens weer een avontuur.

De snoekbaars komt veel voor in Nederlands water.

Om te kunnen en mogen duiken moet je in bezit zijn van een duikbrevet. Bij OSVH worden opleidingen gegeven, zodat je duikbrevetten van verschillende niveau's kunt behalen. Er zijn diverse brevet niveau's:

- 1 ster NOB brevet (Open Water Diver)

- 2 ster NOB brevet (Rescue Diver)

- 3 ster NOB brevet (Dive Master)

- 4 ster NOB brevet {specialties naar keuze}

Subcategorieën